Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи да омаловажава коронавируса и призова страната да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи да омаловажава коронавируса и призова страната да
Коментари Харесай

Тръмп с опасно сравнение между коронавирус и грип

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължи да омаловажава ковид и призова страната да се научи да живее с пандемията. Той направи коментара в " Туитър " часове след връщането си в Белия дом, след лекуване от ковид.

В утринната порция мнения в обществената мрежа президентът направи подвеждащо сравнение сред ковид и сезонния грип.

" Грипният сезон идва! Много хора всяка година, от време на време над 100 000, и макар имунизацията, умират от грип ", написа Тръмп. " Ще затваряме ли нашата страна? Не, ние се научихме да живеем с това, както ние сега се учим да живеем с Covid ", акцентира той.

Статистически данни на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите демонстрират, че смъртността от грип от 2010 до 2019 година е сред 12 000 и 61 000 души на година, като през 2017-2018 година са умряли 61 000. В известието си Тръмп приказва за над 100 000 умряли от грип.

Самият американски президент е споделил през февруари в изявление за известния публицист на " Вашингтон пост " Боб Удуърд, че коронавирусът е пет пъти по-смъртоносен от грипа.

Експерти предизвестяват, че през есента и зимата националната здравна система може да бъде извънредно натоварена заради сезона на грипа и ковид.

Коментарът на американския водач е сходен като други негови известия през последните 24 часа, които омаловажават опасността от ковид, макар че на два пъти получи в допълнение О2,, две пробни медикаменти,включително едно, което не е широкодостъпно и един стероид, който е единствено за тежки случаи на ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР